Головна » 2020 » Листопад » 28

   Державний стандарт базової середньої освіти, затверджений постановою Кабінету Міністрів України №898 від 30.09.2020р. 

  Державний стандарт базової середньої освіти застосовується з 1 вересня 2022 року для учнів, які навчаються за програмами 12-річної повної загальної середньої освіти. Він визначає вимоги до обов'язкових результатів навчання учнів на рівні базової середньої освіти, загальний обсяг їх навчального навантаження, розподілений за освітніми галузями, структуру та зміст базової середньої освіти.

  Метою базової середньої освіти є розвиток природних здібностей, інтересів, обдарувань учнів, формування компетентностей, необхідних для їх соціалізації та громадянської активності, свідомого вибору подальшого життєвого шляху та самореалізації, продовження навчання на рівні профільної освіти або здобуття професії, відповідального шанобливого ставлення до родини, суспільства, навколишнього середовища, національних та культурних ціннос ... Читати далі »

Переглядів: 125 | Додав: Petrovich | Дата: 2020-11-28

   Нове Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти затверджене наказом МОН України від 08.09.2020р. №1115 і зареєстроване в Міністерстві Юстиції 28.09.2020 за №941/35224.

Дистанційне навчання школярів 

- реалізує індивідуальну освітню траєкторію дитини

- поєднує традиційне навчання із цифровими технологіями

- забезпечує неперервність навчання на випадок надзвичайної ситуації.

   Для учнів дистанційна форма здобуття освіти залишається виключно добровільною і потребує   подання відповідної заяви про зарахування/переведення від батьків; учням непотрібно мати високий рівень навчання, але якщо за результатами річного оцінювання рівень буде нижче 3 балів, необхідно обрати очну форму навчання. 

   Дистанційне навчання може організовувати будь-яка школа, незалежно від території обслуговування (обов'язково оприлюднювати на сайті школи). 

Переглядів: 101 | Додав: Petrovich | Дата: 2020-11-28

    Відповідно до Законів України "Про освіту", "Про повну загальну середню освіту", Типового положення про атестацію педагогічних працівників, з метою стимулювання цілеспрямованого, безперервного підвищення рівня професійної майстерності, творчої ініціативи, забезпечення ефективності навчального процесу в Слободо-Петрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів у 2021 році проходитимуть атестацію такі педагогічні працівники:

1. Макота І.І., вчитель української мови і літератури, - підтвердження кваліфікаційної категорії "спеціаліст вищої категорії";

2. Лях Т.П., вчитель української мови і літератури, - підтвердження кваліфікаційної категорії "спеціаліст першої категорії";

3. Ярощук К.О., вчитель історії і правознавства, - підтвердження кваліфікаційної категорії "спеціаліст першої категорії";

4. Ященко С.П., вчитель географії і біології, - підтвердження кваліфікаційної категорії "спеціаліст перш ... Читати далі »

Переглядів: 112 | Додав: Petrovich | Дата: 2020-11-28