Головна » 2013 » Квітень » 8 » Педагогічна рада.
9:54 AM
Педагогічна рада.
   29 березня 2013 року відбулося засідання педагогічної ради на тему "Урахування психологічних аспектів при активізації пізнавальних інтересів в умовах гуманізації навчально-виховного процесу". 
  Мета педради: підвищити психолого-педагогічну грамотність щодо методів активізації і взаємної діяльності учителя і учнів, розглянути психологічні чинники джерел формування пізнавальних інтересів в умовах гуманізації навчально-виховного процесу.
                       План проведення педради
1. Джерела формування пізнавальних інтересів учнів та психологічні способи забезпечення ефективності навчального процесу. Доповідь директора школи Ященко Т.А.
2. Урахування психологічних аспектів при активізації пізнавальних інтересів в умовах гуманізації навчально-виховного процесу. Співдоповідь заступника директора школи з навчально-виховної роботи Ярощук К.О.
                   Дискусійна трибуна.
3. Активізація пізнавальних інтересів учнів початкових класів під час мовленнєвої діяльності на уроці. Вчителька першого класу Мороз А.А.
4. Застосування різних форм подання матеріалу, нових форм діяльності учнів на уроці української мови і літератури з метою формування пізнавального інтересу. Вчителька української мови і літератури Макота І.І.
5. Участь учнів у активній діяльності на уроках математики у процесі самостіного пошуку. Вчителька математики Олійник Н.В.
6. Використання нестандартних форм проведення занять для активізації пізнавальних інтересів на уроках географії. Вчитель географії Ященко С.П.
7. Створення на уроках історії ситуацій, в яких учень повинен захищати свою позицію й обстоювати думку. Вчитель історії Кравченко М.Г.
8. Розвиток пізнавального інтересу за допомогою ситуацій самоперевірки, самоаналізу на уроках хімії. Вчитель хімії Затинайко С.О.
9. Створення на уроках німецької мови проблемних ситуацій та їх вплив на пізнавальний інтерес. Вчителька іноземної мови Ющенко О.Г. 
               Рекомендації вчителям, які виступатимуть на педагогічній раді
1. Дотримуйтесь регламенту проведення засідання педагогічної ради.
2. Виступайте за суттю питання, що обговорюються, давайте конкретні пропозиції до рішення.
3. Підтримуйте спокійну і ділову обстановку.
4. Критичні зауваження подавайте обєктивно і обгрунторвано.
5. Критику сприймайте як чинник, що сприяє якості Вашої роботи й праці всього педколективу.
6. Поважайте думку колективу.
                Вимоги до виступу:
1. Конкретність.
2. Чіткість.
3. Аргументованість.
4. Лаконічність.
5. Проблематичність.


                                                   


                                                   



Переглядів: 2171 | Додав: Petrovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]