Головна » 2013 » Грудень » 4 » Молодь проти насильства
3:14 PM
Молодь проти насильства

Проблема сімейного насильства є однією з найбільш обговорюваних світових проблем. На світовому рівні вирішенням цієї проблеми займається ООН зокрема Гельсінська спілка з прав людини. Філіал цієї організації є і в Україні. За даними щорічних доповідей правозахисних організацій в Україні існує тенденція до зростання випадків насильства в сім`ї. В 2011 році кількість осіб які знаходяться на обліку за вчинення сімейного насильства становила майже 110 тисяч. А лише за 6 місяців 2012 вже майже 111 тисяч. Серед яких 8 тисяч жінок. Як ми бачимо жінки стають не лише жертвами домашнього насильства а й винуватцями. Але цей відсоток досить малий близько 3-4%. Наведені цифри це офіційні дані, але, як правило, насправді жертв сімейного насильства набагато більше, оскільки багато хто просто боїться говорити про це вголос.

            Для вирішення цієї проблеми в Україні створюються реабілітаційні центри для людей, що постраждали від сімейного насильства. Але ця галузь розвивається дуже повільно. Кількість реабілітованих жертв за 2011 рік лише 170 осіб. Та ситуація покращується і вже за 6 місяців 2012 року на реабілітація було відправлено 106 жертв. Але це покращення є незначним, адже з кожним роком кількість жертв збільшується і потрібно відкривати нові центри реабілітації для жертв сімейного насильства.

 На мою думку, на повільний розвиток галузі впливає декілька чинників. По-перше, незначний вплив має відсутність фахівців, які можуть працювати з людьми, які потребують допомоги. По-друге, найбільший вплив має відсутність фінансування цієї галузі. Якщо першу проблему вирішують українські ВНЗ, відкриваючи додаткові факультети, то другу проблему вирішити досить важко, оскільки її потрібно вирішувати на державному рівні. Але якщо брати до уваги всі проблеми, які потребують вирішення на цьому рівні то проблема фінансування та створення закладів для реабілітації жертв сімейного насильства  є не досить важливою. Бо зараз існують і більш важливі проблеми, які потребують термінового вирішення. Також створенням центрів реабілітації займається не тільки держава, а правозахисні організації та волонтери. Зазвичай їх підтримують меценати та просто небайдужі люди.

Існує ще одна світова проблема насильства. Це така важлива проблема як торгівля людьми. В рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» та Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» до нашої школи завітав фахівець із соціальної роботи Гребінківського районного центру для сім`ї, дітей та молоді Данілова Аліна Володимирівна, яка провела бесіду з учнями 10-11 класів про проблему торгівлі людьми. Опорним матеріалом бесіди став фільм «Станція призначення – Життя». В цьому фільмі розказано про небезпеки нелегального працевлаштування і поїздок закордон в цілому. Окрім цього описані основні методи пошуку людей на продаж та основні дії для того, щоб не потрапити на гачок злочинців. Основною тезою було те, що потрібно завжди перевіряти інформацію про працедавця. Перевіряти варто не тільки через Інтернет, адже там також не завжди достовірна інформація. Найкраще буде, якщо ви зателефонуєте до офіційного консульства чи посольства, або навіть до самої закордонної компанії, особливо якщо вас запрошують посередники. Дзвінок коштує недорого, порівнянно з вашим життям.

Ця бесіда була дуже важливою та повчальної. Тепер учні нашої школи знають, як не потрапити до торговців людьми.

Голова учнівського комітету

Слободо-Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Хвиль Олександр

Переглядів: 1075 | Додав: Petrovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]